Pasta al forno (lasagne)

Voor de pasta al forno, oftewel lasagne, gebruiken we de basis ragu saus, althans voor degene die vlees eten. Voor de vegetarische versie kan je de saus gebruiken met tomaat en paprika. Altijd een topper voor als je (veel) bezoek krijgt. Zeker als je er een frisse salade bij serveert van rucola of venkel. Je kunt verse lasagne bladen zelf maken, maar ook gedroogde kopen. De gedroogde versie kun je al dan niet voorkoken. Als je de bladen NIET voorkookt, zorg dan dat je saus wat dunner is (voeg wat meer water toe tijdens het koken), omdat de bladen veel vocht onttrekken aan de saus om te garen. 

 • Zoals je zult merken gebruiken wij nooit bechamelsaus voor de lasagna. In plaats daarvan doen wij tussen elke laag een laagje kaas. Heel lekker en zorgt ervoor dat je de smaak van de saus nog goed proeft.
 • Voor de vegetarische variant raden wij dus de tomaat/paprikasaus aan. Eventueel kan je tussen de lagen nog een laagje spinazie of gegrilde aubergine toevoegen. Superlekker!

Wat heb je nodig?

 • Lasagne bladen (vers of gedroogd). De Cecco heeft lasagne bladen die erg goed zijn. Die zijn heel dun en smaakvol. (Zelfs in de Albert Heijn te kopen.) 
 • De basis saus (met vlees of vegetarisch)
 • Geraspte kaas (wij nemen meestal gouda kaas en die mixen we met geraspte parmezaanse kaas.)
 • Verse basilicum om af te werken

Dan beginnen we er nu aan:

 1. Warm de oven voor op 200°c
 2. Neem een ruime ovenschaal en doe op de bodem een laagje saus.
 3. dek af met een laagje bladen.
 4. Verdeel een laagje saus over de bladen.
 5. Strooi een laagje kaas erover.
 6. Dek weer af met een laagje bladen.
 7. Herhaal deze volgorde tot de saus op is, de schaal vol is, of totdat je genoeg denkt te hebben. Eindig altijd met een laagje saus en werk af met nog een laagje kaas.
 8. En nu in de oven voor 45 minuten. Gebruik je verse of voorgekookte bladen en warme saus, dan is de baktijd uiteraard veel korter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.