Ravioli met ricotta en spinazie in een zoet tomatensausje

Ravioli ricotta e spinaci al pomodoro

Deze vers gemaakt ravioli met ricotta en spinazie is een echte topper! Zowel in de zomer als in de winter. Voor op een “gewone” zondag als op een feestelijke dag zoals kerst. Ik werkelijk niemand die deze ravioli met ricotta en spinazie niet lust. Daarnaast is het ook nog eens leuk om te maken, vegetarisch, goedkoop en ruim van tevoren te maken. De ravioli kun je namelijk supergoed invriezen en dus lang bewaren. Als je ze wilt gebruiken, dan kook je ze direct uit de diepvries (dus niet eerst ontdooien). Ook het tomatensausje kun lang van tevoren maken en invriezen. Zoals heb je bijvoorbeeld met de feestdagen altijd een schitterend gerecht waar je op dat moment vrijwel niets aan hoeft te doen. Dat geeft weer ruimte om wat meer aandacht te besteden aan de voor- of nagerechten. Of nog beter: aan de gasten!

Het is een gerecht dat we heben samengesteld uit eerder recepten van deze site. Zo zie je dat je met wat basisrecepten een eindeloze variatie kunt maken van gerechten.

Voor de ravioli: volg dit recept. Hierin staat ook een heerlijke versie met een sausje van boter en salie. Een echte klassieker die nooit verveelt!

Wil je een keer iets anders? Ga dan net zoals wij hebben gedaan eens voor een frisse tomatensaus. We hebben hiervoor het recept van onze pizzasaus gebruikt: volg dit recept.

Buon appetito.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.