Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerechtje. Hier in Italië kan je er in deze tijd niet omheen: venkel en sinaasappels. Tijd dus om er iets mee te doen. Venkel geeft een lekkere frisse anijssmaak en gaat perfect samen met sinaasappel. De liefhebbers kunnen er nog wat ansjovis bij doen. Kom niet in de verleiding om er nog meer aan toe te voegen: Less is more!
Wat heb je nodig? (lunchgerecht 2 personen, bijgerecht 3-4 personen)
- 1 venkelknol (er zijn ronde en platte: neem om rauw te eten de ronde venkelknollen)
- 1 sinaasappel
- ansjovis filetjes (optioneel)
- grof gemalen peper
- citroensap
- olijfolie (goede kwaliteit)
Hoe ga je te werk?
- Was de venkel en schaaf met een mandoline de venkel in dunne plakjes.
- Schil de sinaasappel dik, zodat je geen witte velletjes meer hebt aan de buitenkant. Snijd de sinaasappel dwars in dunne schijfjes.
- Leuk op een bord draperen. Eventueel wat ansjovis filetjes toevoegen.
- Knijp de sinaasappelschillen uit voor wat sap, voeg wat citroensap, verse peper en olijfolie toe e basta!.