De échte spaghetti carbonara

Heb je maar 10 minuten de tijd en wil je toch iets warms op tafel zetten? Dan is dit het ideale gerecht. Terwijl de pasta kookt, maak je de saus, dus binnen 10 minuten is het klaar. Iedereen heeft dit gerecht wel eens gemaakt, maar wat maakt een pasta carbonara nou een échte pasta carbonara: GEEN room! Dat is een echte “no-go”. De saus bestaat slechts uit losgeklopte eieren, verse peper , guanciale en geraspte kaas. Maak er een lekkere frisse groene salade bij. 

Wat heb je nodig?

  • pasta (spaghetti of linguine), circa 100 gr pp als hoofdgerecht
  • 2-3 eieren (reken ongeveer 1 ei pp)
  • 150 gr guanciale aan één stuk (als alternatief kun je pancetta gebruiken. 
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • verse zwarte peper
  • Eventueel voor de liefhebbers: klein beetje platte peterselie (hoort er eigenlijk niet in)

Hoe begin je er aan?

  1. Zet ruim water op voor de pasta. Als het water kookt doe je er een flinke snuf zout bij.
  2. Doe de pasta in de pan.
  3. Snij de guanciale in reepjes en bak het in een grote pan tot ze bruin zijn. Doe het vet niet weg.
  4. Klop in een grote kom (pasta moet erbij kunnen) de eieren los met wat verse zwarte peper en parmezaanse kaas. Dit is je saus. Niets meer en niets minder.
  5. Schep wat kookvocht uit de pan en laat even afkoelen in een kommetje. Als het iets is afgekoeld doe je een scheut warm water bij het eimengsel. Goed roeren. 
  6. Nu wachten tot de pasta gaar is. Als de spek bruin is dan draai je het vuur laag. Later komt in deze pan de pasta erbij.
  7. Doe de pasta in de pan bij het spek en roer goed om.
  8. Schep de pasta in de kom met het eimengsel. Goed omscheppen. Werk vlug en serveer direct.
  9. Serveer met nog wat extra geraspte kaas en verse zwarte peper. Doe er eventueel wat fijngesneden peterselie over. Maar dit laatste is meer voor de kleur en garnering. De pure smaken spreken al voor zich….

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.