Een echt zondagmiddag gerecht. Een krachtige bouillon, getrokken van een goed stuk rundvlees en verse groente. Serveer met pasta en parmezaanse kaas. Ook goed tegen een kater 😉 of als je dag ervoor iets teveel heb gegeten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- Een goed stuk rundvlees (met bot) voor bouillon of stoven
- 2 winterwortels
- paar stengels bleekselderij
- 1 ui
- teentje knoflook
- paar tomaten
- kruiden: laurier, tijm
- peper, zout, evt bouillonblokje
- pasta
- parmezaanse kaas
Hoe ga je te werk?
- Pel de ui en de knoflook en snij de groente in grove stukken.
- Bak het vlees in een gietijzeren pan eerst even rondom bruin.
- De ui en knoflook bij het vlees doen en mee laten bakken.
- De andere groenten ook even mee laten stoven
- Water erbij doen (circa 2 liter), peper, zout en kruiden toevoegen.
- Voeg eventueel een (half) bouillonblokje toe.
- Breng alles aan de kook. Zet nu de pan in de oven en laat 2-3 uur langzaam garen op 150°. (Gebruik dus een pan die ovenvast is)
- Als het vlees uit elkaar valt, dan is de bouillon klaar. Haal het vlees eruit. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
- Zeef de bouillon (zorg ervoor dat je de bouillon dus opvangt in een andere pan en niet per ongeluk wegspoelt! Dat zal niet de eerste keer zijn).
- Doe het vlees terug bij de bouillon. Kook de pasta in de bouillon. Wij hebben hier gekozen voor een volkorenpasta.
- Serveer met geraspte parmezaanse kaas.
Deze bouillon kan je dus ook van kip of alleen van groente maken.
Tip: Als je een klein restje over hebt (bv te weinig voor 1 persoon): niet weggooien! Gewoon invriezen. Dit is perfect voor risotto en/of om sauzen mee op smaak te brengen.
Happy sunday!