Tomaten-paprikasaus (voor pasta en/of gnocchi)

Dit is het sausje dat we hebben gebruikt voor de gnocchi. Ook lekker over pasta. De ricotta is geen “must”, maar maakt de saus wel heel lekker zacht van smaak.

In de zomer gebruik je uiteraard verse tomaten die je eerst even ontvelt. Nu hebben we een klein blikje tomatenblokjes gebruikt.Wat heb je nodig?

  • 3 rode paprika`s
  • kleine zoete cherry tomaatjes
  • blik tomatenstukjes (in de zomer verse ontvelde tomaten)
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje chilipeper
  • peterselie (zowel de steeltjes als het blad)
  • ricotta (optioneel)
  • parmezaanse kaas (optioneel)
  • peper/zout
  • olijfolie

Hoe ga je te werk?

  1. Snij de ui, het rode pepertje, de knoflook en de stengels van de peterselie klein.
  2. Zachtjes bakken in olijfolie, zodat alles zacht wordt. Niet bruin laten worden! Peper en zout naar smaak toevoegen.
  3. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij en nog even zachtjes laten mee fruiten.
  4. De tomaatjes in stukje snijden en erbij doen. De tomatenstukjes uit blik kunnen er nu ook bij.
  5. Laat dit een half uurtje doorkoken. Dan gaan we intussen met de paprika`s aan de slag.
  6. De paprika`s halveren en de zaadlijsten verwijderen. Leg ze op een bakplaat en zet ze hoog onder de gril.
  7. Als ze zwartgeblakerd zijn eruit halen en af laten koelen. Nu kan je velletje er heel makkelijk afhalen.
  8. Doe de paprika in de keukenrobot, samen met wat verse peterselie (de blaadjes).
  9. Goed fijn mixen. Nu kun je een eetlepel ricotta toevoegen en wat parmezaanse kaas erdoor doen.
  10. Als alles goed gemengd is kan je het tomatenmengsel erbij doen. Als je een dunnere saus wilt, kun je een scheutje water toevoegen. Nog even goed doormixen en voilà!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.