Spaghetti con pomodorini gialli e capperi
In SiciliĆ« hebben zijn ze in overvloed: kappertjes en zoete tomaatjes. Uit Pachino uiteraard…. Het lijken wel snoepjes zo zoet. Probeer hier dus zo min mogelijk smaken aan toe te voegen. De kappertjes zijn meestal ingelegd in zout en niet in azijn of olie. Ideaal, want daardoor blijft de smaak ook echt goed. Wel eerst even laten weken in water en regelmatig spoelen, zodat het zoute grotendeels is verdwenen. de finishing touch is echt de citroenschil. Laat je verrassen door de perfecte balans tussen zout, zoet en zuur in dit gerecht!
Kijk hier voor nog meer inspiratie als je aan de slag wilt met tomaatjes en kappertjes: de heerlijke salsa
Spaghetti met gele tomaatjes, kappertjes en citroenrasp
Ingrediƫnten
- 700 gr zoete gele tomaatjes
- 1/2 ui (liefst type Tropea)
- 1 eetlepel kappertjes in zout
- basilicum
- peper, zout, olijfolie
- 1 bio citroen
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Laat de kappertjes even weken in water.
- Snij de tomaatjes doormidden.
- Snipper het uitje heel fijn. Pel de knoflook en halveer.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en doe de ui en knoflook erin. Niet bruin laten worden!!
- Doe de tomaatjes erbij. Laat alles heel zacht worden. Nu kun je ook de pasta gaan koken.
- Doe de kappertjes bij de tomaatjes en scheur er wat basilicum door.
- Rasp er wat citroenschil over. Meng alles goed.
- Serveer met nog wat geraspte citroenschil, een scheutje olijfolie en verse basilicum.
- Doe de pasta erbij en meng nog eens goed.
Super de super!!! Mooi evenwicht tussen zoet-zout-pittig en het bitter-zure van citroenzeste
Dag Monique,
Bedankt voor je leuke reactie!!
Inderdaad, dit is echt een bijzonder gerecht. Zo weinig ingrediĆ«nten, maar met zoveel smaak. Zalig š
groetjes,
P&P