Spaghetti met gele tomaatjes, kappertjes en citroenrasp
Spaghetti con pomodorini gialli e capperi
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen, kappertjes, tomaatjes
Porties: 4
- 700 gr zoete gele tomaatjes
- 1/2 ui (liefst type Tropea)
- 1 eetlepel kappertjes in zout
- basilicum
- peper, zout, olijfolie
- 1 bio citroen
- 1 teentje knoflook
Laat de kappertjes even weken in water.
Snij de tomaatjes doormidden.
Snipper het uitje heel fijn. Pel de knoflook en halveer.
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en doe de ui en knoflook erin. Niet bruin laten worden!!
Doe de tomaatjes erbij. Laat alles heel zacht worden. Nu kun je ook de pasta gaan koken. Doe de kappertjes bij de tomaatjes en scheur er wat basilicum door.
Rasp er wat citroenschil over. Meng alles goed.
Serveer met nog wat geraspte citroenschil, een scheutje olijfolie en verse basilicum.
Doe de pasta erbij en meng nog eens goed.