Ga terug

Spaghetti met gele tomaatjes, kappertjes en citroenrasp

Spaghetti con pomodorini gialli e capperi
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen, kappertjes, tomaatjes
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 700 gr zoete gele tomaatjes
  • 1/2 ui (liefst type Tropea)
  • 1 eetlepel kappertjes in zout
  • basilicum
  • peper, zout, olijfolie
  • 1 bio citroen
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Laat de kappertjes even weken in water.
  • Snij de tomaatjes doormidden.
  • Snipper het uitje heel fijn. Pel de knoflook en halveer.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en doe de ui en knoflook erin. Niet bruin laten worden!!
  • Doe de tomaatjes erbij. Laat alles heel zacht worden.
    Nu kun je ook de pasta gaan koken.
  • Doe de kappertjes bij de tomaatjes en scheur er wat basilicum door.
  • Rasp er wat citroenschil over. Meng alles goed.
  • Serveer met nog wat geraspte citroenschil, een scheutje olijfolie en verse basilicum.
  • Doe de pasta erbij en meng nog eens goed.