Salsa van zoete tomaatjes en kappertjes

Salsa di pomodorini e capperi

Dit hebben wij dus regelmatig: we hebben alles gehaald voor het grillen of BBQ-en van vlees, vis en groente en dan vergeten we dus de saus. Ga eens kritisch op zoek wat je nog wel hebt liggen. Wedden dat je nog genoeg lekkers in huis hebt om een lekkere salsa te maken? We hebben er enkele op onze site staan. Kijk hier maar eens.

Deze salsa s van zoete tomaatjes, kappertjes en rode ui, maar denk ook eens aan avocado met limoen. Hier kun je echt je eigen creativiteit in kwijt. Er gaat hier dus rauwe rode ui in. Ik ben dus geen fan van rauwe ui, maar door deze eerst te laten weken/ marineren in citroensap “gaart” de ui en wordt deze een stuk minder scherp van smaak. Hetzelfde proces als bij een ceviche wordt gedaan. Geweldig dus bij gegrild vlees, maar ook bij gegrilde groente een hit. Denk maar eens aan een gepofte aardappel waar je vervolgens deze salsa bij serveert.

Salsa van zoete tomaatjes en kappertjes

Salsa di pomodorini e capperi
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kappertjes, rode ui, tomaatjes

Ingrediënten

  • 150 gr zoete kleine tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olijfolie, vers gemalen peper
  • gedroogde oregano
  • 1 klein pikant chili pepertje

Instructies

  • Ontzout de kappertjes door ze in water te laten weken (als ze zout zijn tenminste). Spoel ze regelmatig.
  • Snipper het uitje heel erg fijn. Doe in een kommetje en voeg wat citroensap toe. Op deze manier “gaart” de ui en wordt daardoor minder scherp.
  • Snij de tomaatjes heel klein. Doe ze bij de ui. Vang ook het sap op dat vrij komt bij het snijden en doe dit er ook bij.
  • Snij het chili pepertje heel fijn en voeg ook toe.
  • Voeg de kappertjes toe.
  • Breng nu op smaak met olie, gedroogde oregano en vers gemalen peper.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.