Cortecce met aubergine, zoete tomaatjes en verse ricotta

Cortecce con melanzane, pomodorini e ricotta fresca

Weer een lekkere pasta met groenten. Is het een pasta alla norma? Wel als het gaat om de ingrediënten, niet als het gaat om de manier van bereiden van de aubergine. Bij pasta alla norma frituur of bak je de aubergineblokjes in hete olie. In dit geval laten we de aubergine helemaal zacht stoven. Het wordt een beetje pesto-achtig. Verder doen we hier ook een verse ricotta over en geen ricotta salata. Maar leef je vooral helemaal uit met dit soort variaties. Er is zoveel mogelijk. Bij de pasta alla norma hebben we ook de grote ronde “viola” gebruikt. Die zijn wat vaster en zoeter. Voor deze variant kun je prima de “klassieke” aubergine gebruiken. Die is wat losser in vruchtvlees en daardoor perfect om te stoven.

Wil je helemaal de blits maken en ook de cortecce zelf maken? Kijk dan hier hoe wij dat doen.

Cortecce met aubergine, zoete tomaatjes en verse ricotta

Cortecce con melanzane, pomodorini e ricotta fresca
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, basilicum, ricotta, tomaatjes
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1-2 bakje(s) honingtomaatjes (250 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje verse ricotta (250 gr)
  • 4-8 blaadjes basilicum
  • olijfolie vers gemalen peper, zout
  • optioneel klein beetje chilipeper of hete olie
  • 1 bio citroen (je gebruikt de schil)
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Wacht nog even met de pasta erin te doen.
  • Snij de aubergine in blokjes.
  • Pel de knoflook en halveer.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een lage bakpan en doe daar het teentje look in en de aubergine. Laat gaar stoven. De aubergine mag goed zacht worden.
  • Halveer de tomaatjes en doe ze erbij. Laat even mee opwarmen.
  • Nu is het moment om de pasta te koken. Gebruik veel water en veel zout om de pasta te koken. Utieraard altijd al dente.
  • Breng de saus op smaak met wat peper, zout en chilipeper.
  • Roer de ricotta los in een kom en breng op smaak met wat peper, zout, olijfolie, parmezaanse kaas en citroenrasp.
  • Doe de gekookte pasta (al dente) erbij en meng goed. Doe er nog wat olijfolie bij.
  • Serveer met de ricotta en wat verse basilicum blaadjes.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.