Klassieke tomatensaus

 

Geef het deeg dus voldoende tijd om te rijzen en vooral om te rijpen. Intussen kan je dan mooi de saus maken voor de pizza en de rest van de ingrediënten klaarmaken. Wij hebben twee manieren om saus te maken: een saus die we koken van verse tomaten en passata, de zogenaamde traditionele rode saus, zeg maar (marinara). We maken ook regelmatig een saus die meer lijkt op een soort marinade van verse tomaten. Deze laatste saus is niet echt een rode saus, maar bestaat uit een mengsel van stukje verse tomaat met olijfolie en basilicum. Het is de moeite om ze allebei eens uit te proberen dus. 

Voor de traditionele rode saus:

Wat heb je nodig? (voor een flinke pan)

  • 1 fles biologische passata
  • 500 gr. verse cherry tomaatjes (of gewone grote tomaten)
  • klein rood uitje
  • teentje knoflook
  • klein stukje chilipeper (optioneel)
  • oregano (klein beetje)
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout

Hoe ga je te werk?

  1. Snij de tomaatjes klein. Gebruik je grote tomaten, dan moet je ze eerst even ontvellen (maak met een mes een kruisje in de bovenkant en dompel ze een aantal seconden in kokend water. Ontvel ze en haal de pitten eruit)
  2. Snij het uitje en de knoflook heel erg fijn.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een (hoge) pan en fruit de ui en knoflook hierin aan. niet bruin laten worden.
  4. Voeg de tomaatjes toe en de passata.
  5. Voeg nu naar smaak de kruiden, peper en zout toe. Dit kan wat gedroogde oregano zijn, verse basilicum, tijm etc. Niet teveel, want de saus mag niet overheersen op de pizza qua smaak.
  6. Even een uurtje zachtjes laten doorkoken, zodat alles lekker zacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.