Aardappelschotel met boontjes, courgette en gele paprika

Patate e fagioli

Deze aardappelschotel is weer een typisch recept dat ideaal te maken is op vakantie. Van restjes groente, of kijk gewoon eens wat er goed uit ziet op de markt. Aardappels en boontjes hebben hierin de hoofdrol, maar we hebben er ook nog wat reepjes courgette en gele peperoni. Geen vlees, maar een bak vol groente. Deze aardappelschotel is zowel koud als warm heerlijk. Onze tip: gebruik de aardappels met schil en al. dat geeft zoveel meer smaak dan dat je alles schilt.

Het lijkt of er in Italie alleen pasta wordt gegeten, maar ook de aardappel staat regelmatig op tafel. Denk aan de heerlijke “patate al forno” (uit de oven met rozemarijn) als bijgerecht, of zoals hier in een maaltijdsalade, of door een stoofgerecht (ciambotta) of in een stevige soep. Lekker om tussen de pasta door eens mee te variĆ«ren dus.

Aardappels met boontjes, courgette en gele paprika

Patate e fagioli
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappel, boontjes, courgette, paprika
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 500 gr sperzieboontjes
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika`s
  • olijfolie, peper, zout
  • 1 bio citroen

Instructies

  • Was de aardappels en kook ze in de schil in gezouten water. Ze mogen nog een beetje stevig zijn. Giet ze af en snij ze in gelijke stukken. Ze mogen best grof blijven.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
  • Laat de paprika op het vuur zwart blakeren, zodat je hem makkelijk kunt pellen. Je kunt de paprika ook in vieren snijden, het binnenste verwijderen en de zijden met de schil kant boven dicht onder de gril leggen totdat de schil zwart is. Pel de paprika en snij in reepjes.
  • Snij van de zijkanten van de courgette. Ongeveer een halve cm dik. Ook hier is de schil het gedeelte met de meeste smaak. Het midden gebruiken we niet. Snij in hele dunne reepjes.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Bak op hoog vuur de courgette reepjes tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
  • Doe de aardappels en de boontjes erbij en laat goed doorwarmen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg op het laatste moment de paprikareepjes toe.
  • Rasp wat citroenschil over de salade en voeg op het laatst nog een scheutje olijfolie toe. Serveer eventueel met een stuk brood.

2 antwoorden op “Aardappelschotel met boontjes, courgette en gele paprika”

  1. Ben zo blij met jouw recepten, zo eenvoudig maar wel telkens met uniek Italiaanse touch! Dankjewel.
    Vanavond probeer ik de pasta met gele kerstomaatjes uit….šŸ˜‡

    1. Dag Monique,

      Wat een toffe reactie weer!! Wij zijn alleen maar heel blij dat we je blij kunnen maken met onze recepten.
      En heb je een verzoek voor een speciaal gerecht, vraag maar raak šŸ˜‰
      Nogmaals bedankt,

      P&P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.