Ga terug

Aardappels met boontjes, courgette en gele paprika

Patate e fagioli
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappel, boontjes, courgette, paprika
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 500 gr sperzieboontjes
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika`s
  • olijfolie, peper, zout
  • 1 bio citroen

Instructies

  • Was de aardappels en kook ze in de schil in gezouten water. Ze mogen nog een beetje stevig zijn. Giet ze af en snij ze in gelijke stukken. Ze mogen best grof blijven.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
  • Laat de paprika op het vuur zwart blakeren, zodat je hem makkelijk kunt pellen. Je kunt de paprika ook in vieren snijden, het binnenste verwijderen en de zijden met de schil kant boven dicht onder de gril leggen totdat de schil zwart is. Pel de paprika en snij in reepjes.
  • Snij van de zijkanten van de courgette. Ongeveer een halve cm dik. Ook hier is de schil het gedeelte met de meeste smaak. Het midden gebruiken we niet. Snij in hele dunne reepjes.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Bak op hoog vuur de courgette reepjes tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
  • Doe de aardappels en de boontjes erbij en laat goed doorwarmen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg op het laatste moment de paprikareepjes toe.
  • Rasp wat citroenschil over de salade en voeg op het laatst nog een scheutje olijfolie toe. Serveer eventueel met een stuk brood.