Ga terug

Cortecce met aubergine, zoete tomaatjes en verse ricotta

Cortecce con melanzane, pomodorini e ricotta fresca
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, basilicum, ricotta, tomaatjes
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 1-2 bakje(s) honingtomaatjes (250 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje verse ricotta (250 gr)
  • 4-8 blaadjes basilicum
  • olijfolie vers gemalen peper, zout
  • optioneel klein beetje chilipeper of hete olie
  • 1 bio citroen (je gebruikt de schil)
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Wacht nog even met de pasta erin te doen.
  • Snij de aubergine in blokjes.
  • Pel de knoflook en halveer.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een lage bakpan en doe daar het teentje look in en de aubergine. Laat gaar stoven. De aubergine mag goed zacht worden.
  • Halveer de tomaatjes en doe ze erbij. Laat even mee opwarmen.
  • Nu is het moment om de pasta te koken. Gebruik veel water en veel zout om de pasta te koken. Utieraard altijd al dente.
  • Breng de saus op smaak met wat peper, zout en chilipeper.
  • Roer de ricotta los in een kom en breng op smaak met wat peper, zout, olijfolie, parmezaanse kaas en citroenrasp.
  • Doe de gekookte pasta (al dente) erbij en meng goed. Doe er nog wat olijfolie bij.
  • Serveer met de ricotta en wat verse basilicum blaadjes.