Cortecce

En weer een lekkere pastasoort: de cortecce. Uiteraard met de hand gemaakt, want daardoor ontstaat die typische vorm. Gemaakt van hetzelfde deeg als de orecchiette. Dus alleen met semola en water. Ik vind het zelf een zalige pastasoort, omdat hij vrij hard blijft na het koken. De ideale el dente pasta dus. Wat eet je bij deze pasta soort? Dat mag best een grove saus zijn. door de vorm houdt deze pasta de saus perfect vast. Dus ga eens voor een ragù met stoofvlees of maak het eens met cime di rapa. Beide geweldig!

Wat heb je nodig?

  • 500 gr semola (tarwegriesmeel)
  • 250 ml water
  • snufje zout
  • Dit is voldoende voor 4 personen. Maak het deeg altijd met een verhouding bloem : water 2:1, dan zit je altijd goed als je meer of minder maakt.

Hoe begin je eraan?

Kneed de semola met het water en het zout tot een elastisch deeg. Wikkel in huishoudfolie en laat even een half uurtje rusten.

Bestrooi je werkblad met semola. Pak van de deegbal telkens een klein stukje deeg ter grootte van een knikker. Rol die even tussen je handen of op je werkblad. Druk vervolgens je vingers erin en “trek” het rolletje naar je toe met je vingers. De cortecce krullen dan een beetje op en je zult zien dat je de afdruk van je vingers erin blijft staan. Vergeet bij het koken niet om voldoende zout aan het water toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.