Een heerlijke ovenschotel waarin je de gekookte gnocchi met tomatensaus laat gratineren met een mengsel van mozzarella en parmigiano. Dit is dus een ideaal recept om restje op te maken nadat je bv pizza hebt gemaakt. Saus en kaas over? Die gebruiken we gewoon hierover. En de gnocchi? Die maken we er natuurlijk zelf bij. Wij eten vrij weinig aardappelen, dus als we ze kopen blijven er heel vaak restjes over. Gnocchi staat dus ook regelmatig op het menu. Erg? Nope!! Ah ja, zei ik al dat het ideaal is om restjes op te maken? Dus ook je restjes gorgonzola, pecorino of scamorza (affumicata) passen hier heel goed over.
Even vooraf…
We maken in het recept gebruik van 2 recepten die we eerder hebben gepost: de verse gnocchi di patate en de klassieke tomatensaus. Kijk dus hier even voor de bereidingswijze:
Gnocchi alla Sorrentina
Ingrediënten
- 1 kilo verse gnocchi di patate zie recept voor gnocchi
- 5 dl verse tomaten saus zie recept klassieke tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- paremezaanse kaas geraspt
- verse basilicum
Instructies
- Maak de gnocchi volgens recept: voor 4 personen heb je ongeveer 1 kilo aardappelen, 300 gr bloem en 1 ei nodig. Laat de aardappelen na het koken goed afkoelen. Pureer ze dan en maak er met de bloem en ei een mooi deeg van. Kijk bij het recept voor gnocchi voor een uitgebreide uitleg en wat praktische tips. Terwijl de aardappels koken kun je mooi de saus maken.
- Als je een restje saus nog oever hebt, dan warm je die op. Anders maak je de saus volgens het recept.
- Zet een grote pot met water op het vuur. Als het kookt voeg je zout toe. Kook de gnocchi bijna gaar. Ze moeten in ieder geval boven komen drijven.
- Doe de gnocchi in een ovenschaal.
- Schep de tomatensaus erover.
- Verdeel de mozzarella erover.
- Werk af met parmezaanse kaas. Je kunt dus eventueel als je nog restjes andere kaas over hebt, deze ook prima gebruiken. Denk aan gorgonzola, scamorza (affumicata), pecorino etc.
- Zet onder de gril om even bruin te laten worden en serveer met wat verse basilicum.