Frisse tomaten marinade

Dit is een lekkere frisse marinade voor over je pizza, die met name in de zomer erg lekker is. Gebruik hiervoor goede, rijpe, maar harde tomaten. (Verwar rijp bij tomaten nooit met zacht! ) Daar hangt de kwaliteit van de saus erg vanaf. In de winter kan je dus beter de rode saus (van hierboven) maken. Je verdeelt een beetje van de marinade over de bodem en daarna beleg je de pizza als gewoonlijk. Het wordt dus een soort pizza “bianca”, met verse tomaat.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kg grote rijpe, maar harde tomaten (langwerpige)
  • teentje knoflook (gepeld en geplet)
  • 1 dl olijfolie
  • tijm, oregano (liefst vers)
  • peper, zout
  • verse basilicum

Hoe ga je te werk?

  1. We maken eigenlijk eerst een soort kruidenolie: Doe de olijfolie in een pannetje en voeg de gepelde en geplette knoflook toe.
  2. Voeg de rest van de kruiden toe (behalve de basilicum) en laat even warm worden (niet bakken of frituren!). Als je de olie begint te koken, zet je het vuur uit. Laat alle smaken goed in de olie trekken.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten: maak een kruisje in de bovenkant van de tomaten en dompel ze even onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze. Vang het sap op (niet weggooien dus.
  4. Snij de tomaten in langwerpige stukjes. Doe de kruiden olie erbij en eventueel een scheutje van het opgevangen tomatensap.
  5. Voeg verse basilicum toe en kruid eventueel nog een beetje bij met vers gemalen peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.