Asparagi alla griglia – asperges van de gril

Tja, een recept is het nauwelijks te noemen. Laten we het maar gewoon lekkere en gezonde inspiratie noemen. Dus wil je asperges eens op een andere manier eten, leg ze dan eens op de gril of BBQ, samen met wat zoete tomaatjes. De zoete smaak van de asperges worden dan nog eens extra versterkt door de zoete smaak van de tomaatjes. Echt verrassend lekker! Ik vind groenten geroosterd of gegrild trouwens sowieso veel meer smaak hebben, maar dat is uiteraard persoonlijk En uiteraard weer met veel kruiden uit de tuin en een goede olijfolie, daar laat ik jullie volledig in los 😉 . Stel je toch eens voor…. met een stuk zelfgebakken brood of focaccia en een glas goede wijn….

Asparagi alla griglia – asperges van de gril

Gang: antipasti, Bijgerecht, lunch, Salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: asperges, kruiden, tomaatjes
Porties: 2

Equipment

  • Grilplaat of BBQ

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 250 gr zoete datterini tomaatjes aan tak
  • 1 biologische citroen
  • 30 ml olijfolie goede kwaliteit
  • vers gemalen peper, zout
  • verse kruiden basilicum, peterselie, citroenmelissen, oregano, tijm

Instructies

  • Maak de asperges schoon en blancheer ze even kort. Dat wil zeggen, zodra het water kookt, echt maar heel even laten koken (1-2 minuutjes) en dan het vuur uitzetten en de asperges afspoelen met koud water.
  • Gril ze op een grilplaat of bbq, zodat ze mooie grilstreepjes krijgen.
  • Doe de tomaatjes in een aluminium bakje. Laat de takjes er nog aan. Dat staat leuk 😉 Kruid goed met peper, zout, wat verse oregano en tijm en een flinke scheut olijfolie. Laat ze heet worden zodat ze open barsten. Je kunt ze ook in de oven iets laten drogen. Dan krijgen ze nog een krachtigere smaak.
  • Maak een dressing van de olijfolie, peper, zout, fijngehakte peterselie en citroenmelisse en citroensap.
  • Nu dresseren we alles op een mooie schaal. Eerst de asperges, dan de tomaatjes, met de geroosterde kruiden.
  • Doe er wat dressing en wat geraspte citroenschil over.
  • Tip: heerlijk ook met reepjes parmaham die je eerst even in de oven krokant laat bakken.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.