Maak de asperges schoon en blancheer ze even kort. Dat wil zeggen, zodra het water kookt, echt maar heel even laten koken (1-2 minuutjes) en dan het vuur uitzetten en de asperges afspoelen met koud water.
Gril ze op een grilplaat of bbq, zodat ze mooie grilstreepjes krijgen.
Doe de tomaatjes in een aluminium bakje. Laat de takjes er nog aan. Dat staat leuk ;) Kruid goed met peper, zout, wat verse oregano en tijm en een flinke scheut olijfolie. Laat ze heet worden zodat ze open barsten. Je kunt ze ook in de oven iets laten drogen. Dan krijgen ze nog een krachtigere smaak.
Maak een dressing van de olijfolie, peper, zout, fijngehakte peterselie en citroenmelisse en citroensap.
Nu dresseren we alles op een mooie schaal. Eerst de asperges, dan de tomaatjes, met de geroosterde kruiden.
Doe er wat dressing en wat geraspte citroenschil over.
Tip: heerlijk ook met reepjes parmaham die je eerst even in de oven krokant laat bakken.