Ravioli met ricotta en basilicum

Je kunt uiteraard elke vorm maken die je wilt. Rond, of halfrond (mezzelune), of vierkant. Het voordeel van vierkant ravioli is uiteraard dat je geen snijverlies hebt. Dat heb je met ronde wel, maar uiteraard gooien we dat niet weg. vries alle restjes in en je hebt een paar prachtige porties verse pasta voor later. De ravioli zijn gevuld met een mengsel van ricotta, basilicum en parmezaanse kaas. Heerlijk met een botersausje en salie, maar ook met een roomsaus en truffel, of een sausje van verse tomaatjes. Aan jou de keuze. Gebruik voor het recept van de pasta het standaard recept voor verse pasta met eieren. Dan komt alles goed šŸ˜‰

Wat heb je nodig?

  • Het basisrecept voor pasta met eieren, gemaakt van 500 gr semolina
  • 250 gr ricotta
  • paar takjes verse basilicum
  • vers gemalen peper, zout
  • scheutje olijfolie
  • geraspte parmezaanse kaas
  • eventueel wat pecorino
  • rasp van citroenschil

Hoe begin je eraan?

Maak de pasta volgens het recept. Rol de lappen uit op de dunste stand.

Roer de ricotta los met een vork en doe nu naar smaak alle ingrediƫnten erdoor. het is echt een kwestie van smaak, dus proef regelmatig of je het zelf lekker vindt.

Ik vind het zelf de mezzelune het makkelijkste. Je snijdt de rondjes met een vorm uit de deeg. De restjes vries je in voor later. Of kun je ook serveren, mocht het niet voldoende zijn šŸ˜‰ leg in het midden een klein hoopje vulling. Vouw de mezzlune dicht, zodat je een halve maan krijgt. zorg er vooral voor dat er geen lucht meer in zit, anders gaan ze tijdens het koken open. Plak de randen op elkaar met wat water en maak ze dicht met een vork.

Kook de mezzelune in een paar minuten gaar. Probeer er eerst eentje of ze gaar zijn. Hoe meer semolina je gebruikt ten opzichte van 00 bloem, des te langer de kooktijd en des te harder ze zullen blijven.

Lekker met een truffelroomsausje: smelt een klontje boter in een lage pan. doe daar een schepje truffelpasta en een scheutje room bij. LAat even doorkoken en doe de pasta erbij. Serveren met wat parmezaansnippers, verse basilicum en vers gemalen peper. En uiteraard wat verse truffel.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.