Ossobuco (met pappardelle)

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker. Uit Milaan om precies te zijn. Het wordt gemaakt van kalfsschenkels en is door het bot en merg een zeer smaakvol stoofgerecht. Neem er dus wel even de tijd voor, want dit wordt dus echt een geval van slowcooking. Lekker met risotto of tagliatelle.

Wat heb je nodig?

  • kalfsschenkels 3-4 (reken ongeveer 1 schenkel pp)
  • 2 stengels bleekselderij
  • handvol kleine tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden: laurierblad, tijm, salie
  • bloem
  • boter, olie
  • scheutje witte wijn
  • evt. stukje van bouillonblokje

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de over voor op 150 graden.
  2. Snij de bleekselderij, wortel, uit en knoflook zeer fijn;
  3. Halveer de tomaatjes;
  4. Haal de kalfsschenkels even door de bloem en klop het overtollige bloem eraf;
  5. Doe een flinke klont boter en flinke scheut olijfolie in een braadpan (liefst een gietijzeren, die daarna in de oven kan);
  6. Laat bruin worden en braad de kalfsschenkels hierin en bak ze aan beide kanten bruin;
  7. Haal het vlees uit de pan en doe de fijngesneden groente en kruiden erbij;
  8. Blus met een scheut witte wijn;
  9. Doe het vlees terug in de pan bij de groente en doe de tomaatjes erbij;
  10. Doe er een scheut water en eventueel een klein beetje bouillon erbij;
  11. Zet de pan nu in een voorverwarmde oven van 150 graden.
  12. Laat een paar uur (minimaal 3 uur) zachtjes stoven, zodat het vlees loskomt van het bot.
  13. Lekker met saffraan risotto of tagliatelle.

 

2 antwoorden op “Ossobuco (met pappardelle)”

    1. Dag Lambert,
      Dat geloof ik zeker! Varkenswangen zijn toch een van de lekkerste stukjes vlees van het varken. Dat moet heerlijk zacht en mals geweest zijn. Dank voor je feedback en nog veel kookplezier!
      Groetjes, P&P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.