Italiaanse sinaasappellikeur (Arancello)

Arancello

De limoncello kennen we allemaal wel, maar ooit wel eens arancello geproefd? die is, je raad het al, gemaakt van arance (sinaasappels). Een geweldig geurig en smaakvol likeurtje, dat het perfect doet als digestief of in een cocktail. En op dezelfde manier gemaakt. Het enige moeilijke is het wachten, want verder is het gewoon keisimpel. Let er wel op dat je de juiste soort alcohol gebruikt. Dat is een alcohol van 96% die gestookt is uit granen en dus geen medische alcohol. Je kunt die kopen bij de groothandel. In Italië gewoon in de supermarkt trouwens en dat hebben we deze zomer dus ook gedaan. Wij kunnen dus even vooruit met de voorraad 😉

Verder is het belangrijk dat je biologische/ onbehandelde sinaasappels gebruikt. Die zijn wat lastiger te vinden dan onbehandelde citroenen. Kijk eens bij een eco supermarkt of groentenboer. Hij zal ze ongetwijfeld hebben of kunnen bestellen. En eigenlijk kun je dit likeurtje van alle citrusvruchten maken. Denk ook eens aan clementines of kumquats. Dat moet volgens mij ook heerlijk zijn.

Klaar om eraan te beginnen?

Italiaanse sinaasappellikeur – Arancello

Arancello:
Gebruik altijd biologische/ onbehandelde citrusvruchten.
Hou ook rekening met een wachttijd van 3-4 weken.
Gang: Drankjes
Keuken: Italiaans
Trefwoord: alcohol, sinaasappel
Porties: 2 liter

Equipment

  • grote afsluitbare pot of weckfles

Ingrediënten

  • 300 gr schillen van biologische/ onbehandelde sinaasappels 10-12 stuks
  • 1 liter pure alcohol, 96% gestookt van granen (geen medische alcohol!!)
  • 1,6 liter natuurlijk bronwater
  • 625 gr fijne witte suiker

Instructies

  • Was de sinaasappels en maak ze droog.
  • Schil de sinaasappels heel dun. Zo weinig mogelijk van het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.
  • Doe de alcohol en de schillen in een grote afsluitbare bokaal. Goed schudden.
  • Zet de bokaal nu minstens 3 weken op een donkere koele plaats (geen koelkast!!). Een kelder of kast is prima.
  • Keer de pot elke dag, zodat de schillen hun smaken optimaal kunnen afgeven.
  • Na 3-4 weken is het tijd om het suikerwater erbij te doen.
  • Warm het water op en doe de suiker erbij. Roer tot alle suiker is gesmolten en laat afkoelen.
  • Zet een zeef boven een grote kom. Zeef de alcohol zodat je de alcohol opvangt in de bak en de schillen in de zeef opvangt. De schillen mogen weg. Daar kun je niets meer mee doen.
  • Doe nu het suikerwater bij de alcohol en watch the magic!!
  • Doe een flesje in de vriezer (bevriest niet door hoge alcohol percentage), of bewaar in de koelkast en serveer met extra ijsblokjes.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.