Ga terug

Italiaanse sinaasappellikeur - Arancello

Arancello:
Gebruik altijd biologische/ onbehandelde citrusvruchten.
Hou ook rekening met een wachttijd van 3-4 weken.
Gang: Drankjes
Keuken: Italiaans
Trefwoord: alcohol, sinaasappel
Porties: 2 liter

Equipment

  • grote afsluitbare pot of weckfles

Ingrediƫnten

  • 300 gr schillen van biologische/ onbehandelde sinaasappels 10-12 stuks
  • 1 liter pure alcohol, 96% gestookt van granen (geen medische alcohol!!)
  • 1,6 liter natuurlijk bronwater
  • 625 gr fijne witte suiker

Instructies

  • Was de sinaasappels en maak ze droog.
  • Schil de sinaasappels heel dun. Zo weinig mogelijk van het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.
  • Doe de alcohol en de schillen in een grote afsluitbare bokaal. Goed schudden.
  • Zet de bokaal nu minstens 3 weken op een donkere koele plaats (geen koelkast!!). Een kelder of kast is prima.
  • Keer de pot elke dag, zodat de schillen hun smaken optimaal kunnen afgeven.
  • Na 3-4 weken is het tijd om het suikerwater erbij te doen.
  • Warm het water op en doe de suiker erbij. Roer tot alle suiker is gesmolten en laat afkoelen.
  • Zet een zeef boven een grote kom. Zeef de alcohol zodat je de alcohol opvangt in de bak en de schillen in de zeef opvangt. De schillen mogen weg. Daar kun je niets meer mee doen.
  • Doe nu het suikerwater bij de alcohol en watch the magic!!
  • Doe een flesje in de vriezer (bevriest niet door hoge alcohol percentage), of bewaar in de koelkast en serveer met extra ijsblokjes.