Cannelloni (mét en/of zonder vlees)

Canneloni: van die opgevulde rolletjes met vlees. Heb je ze al eens gemaakt? Je kunt kant en klare buisjes hiervoor kopen in de supermarkt. Dat kan…maar onze ervaringen zijn niet zo heel goed. Probeer ze maar een goed met vlees te vullen zonder dat ze breken. En oh ja, probeer ze vooral niet eerst voor te koken, want dan krijg je ze nooit meer gevuld :)). Dus eigenlijk is het nog het beste om hiervoor lasagne bladen te gebruiken en deze zelf op te rollen. Wij hebben de pasta zelfgemaakt, maar mocht je daar om welke reden dan ook geen tijd en/of zin in hebben, dan kun je kant en klare lasagne bladen nemen en die eerste even voorkoken. Je zult zien: dan is het echt easypeasy. Vulling er op en oprollen maar! We hebben de klassieke variant met vlees voor je, maar ook een veggie variant met ricotta en spinazie.


Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

Voor de vegetarische versie:

  • 500 gr ricotta
  • 1 zak verse spinazie (hoeveelheid naar smaak)
  • parmezaanse kaas

Voor de versie met vlees:

  • 1 kilo gehakt: Wij hebben een mix van kalfs- en varkensgehakt gebruikt.
  • fijngehakte peterselie
  • 1 snee brood, zonder korst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de saus volgens het recept en laat even pruttelen. Ondertussen kun je mooi de pasta maken.
  2. Maak de pasta volgens het recept en laat het een uurtje rusten in de koeling. Dan kun je ondertussen de vulling vast maken.
  3. Voor de vleesvulling: meng alle ingrediënten goed en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voor de ricotta vulling: roer de ricotta los met wat peper en zout en parmezaanse kaas.
  5. Roerbak de spinazie in wat olie, met een heel teentje look.
  6. Als de spinazie geslonken is het teentje look eruit halen en in een zeef doen. Druk het vocht er uit. Het moet goed droog zijn.
  7. Hak de spinazie heel fijn en roer door de ricotta. Breng goed op smaak.
  8. Draai nu mooie dunne bladen van het pastadeeg. Snij ze op maat voor je cannoli.
  9. Kook ze heel kort (2 minuutjes) en laat ze uitlekken op een schone theedoek.
  10. Leg de vulling op de vellen en rol ze op.
  11. Leg in een ovenschaal een laagje saus. Leg de rolletjes erop en bedek het geheel met een laagje saus.
  12. Eindig met een laagje parmezaanse kaas, wat mozzarella en wat basilicum.
  13. Zet nog een half uurtje in de oven tot de kaas gesmolten is en een krokant korstje heeft.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

3 gedachten over “Cannelloni (mét en/of zonder vlees)”

  1. Hallo, ik maak deze cannelloni al jaren voor mijn gezin met harde voorgemaakte rolletjes zonder problemen. Mijn vulling bestaat uit gehakt en de spinazie en ricotta samen. Als je het gehakt voorbakt en met de ricotta en gehakte spinazie mengt is deze zeer gemakkelijk te verwerken met een spuitzak. De harde rolletjes vullen is dan kinderspel. Als je de saus dan wat dunner maakt dan normaal, dan kunnen de rolletjes het vocht hieruit halen om te garen. Na een uurtje op 150° in de oven op de niet” warme lucht” stand krijg je dan zachte smeuïge cannelloni.

    Mvg Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.