Salade Caprese 2.0

Salade Caprese is in feite niets aders dan een salade van tomaat, mozzarella en basilicum. Maar daar kan je zo veel aan verprutsen en je kunt er zo veel meer mee doen! Om te beginnen nemen we natuurlijk buffelmozzarella en geen gewone. Daarnaast is het heerlijk om kleine tomaatjes te gebruiken in plaats van die grote (tenzij ze heel erg zoet zijn). En om het echt naar de next level te tillen doen we er een royale hoeveelheid van de halfdroge tomaatjes over. Die hebben we eerst wat opgewarmd met een klein scheutje balsamico azijn. Daarna de lauwe tomaatje met de marinade erover doen. Je weet niet wat je proeft qua smaken. Fantastisch gewoon.  Een gerecht waar je echt maar 5 minuten werk aan hebt, maar wat zo enorm lekker is. Dit. wil. je.

Wat heb je nodig?

  • haldroge tomaatjes (hoeveelheid naar smaak)
  • Als voorgerecht: reken op een halve bol mozzarella pp. Als lunchgerecht kun je een hele bol pp rekenen.
  • Verse basilicum
  • Scheutje balsamico azijn
  • Eventueel nog wat olijfolie en zwarte peper

Hoe begin je eraan?

  1. Snij de tomaatjes in stukjes. Doe ze in een schaal.
  2. Verwarm de halfdroge tomaatjes in een pan. Doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
  3. Voeg een scheutje balsamico azijn toe.
  4. Scheur de mozzarella en stukken en leg die op de rauwe tomaatjes in de schaal.
  5. Leg er wat blaadjes basilicum tussen.
  6. Doe de warme tomaatjes erover met de olijfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.