Spaghetti aglio e olio met zoete paprika

Met het basisrecept van spaghetti aglio e olio zijn er tal van variaties mogelijk. Naast een pikante variant met gedroogde tomaatjes, hebben we hier een variatie gemaakt met zoete puntpaprika. Door de die heel fijn te snijden en lang te laten stoven, wordt de olie prachtig rood en vol smaak. Neem een goed merk spaghetti en kook deze vooral niet te gaar. Bij een simpele spaghetti als deze komt het aan op de details omdat je alles proeft. Dus gebruik een goede olie, een goede pasta en laat deze net iets korter koken dan je anders gewend bent. Ge-wel-dig!!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gr spaghetti (bv dececco)
  • goede kwaliteit extra vergine olijfolie
  • vers gemalen peper, zout
  • 2 zoete punt paprika`s
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum

Hoe begin je er aan?

Breng het water voor de pasta aan de kook.

Pel de knoflook en plet de teentjes. Doe in een lage pan een flinke hoeveelheid olijfolie en doe de geplette teentjes knoflook erbij. Laat deze op een heel zacht vuurtje warm worden, maar laat deze niet aanbranden. Dan wordt de knoflook bitter en geeft een onaangename sterke geur af.

Hak de puntpaprika`s heel erg fijn. Voeg deze bij de olie met knoflook en laat sudderen op een heel laag vuurtje. Laat de paprika goed zacht worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

Als het water voor de pasta kookt voeg je een flinke hoeveelheid zout toe. Kook de past al dente. Laat uitlekken en voeg deze bij de olie. Goed mengen en laten opwarmen. Serveer eventueel met verse basilicum.

Gewoon lekker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.