Spaghetti aglio olio e peperoncino is eigenlijk een perfecte basis voor heel veel lekkere pastagerechten. Op zich supersimpel, maar pas op: gebruik je geen goede ingrediënten, dan proef je dat dus ook meteen. Neem dus een goede kwaliteit spaghetti, een goed olijfolie en verse kruiden. Verder uiteraard ruim zout in het water doen en de spaghetti vooral niet te gaar koken. Die mag flink al dente zijn bij dit gerecht. Zo zie je maar, met minder ingrediënten valt er dus minder te “smokkelen” en komt het echt aan op een goede bereiding en goede ingrediënten. Dit keer hebben we de basis aangevuld met de halfdroge tomaatjes. Enorm smaakvol, want doordat de tomaatjes halfdroog zijn, hebben ze nog veel meer smaak dan anders. Echt proberen dus.
Wat heb je nodig?
- Reken per persoon op 100 gr spaghetti
- Neem het recept van halfdroge tomaatjes op basis van 500-750 gr verse tomaatjes.
- Teentje knoflook
- Vers gemalen peper
- Verse of gedroogde chilipeper
- Verse basilicum
Hoe begin je er aan?
- Zet een grote pan met ruim water op voor de pasta. Doe er royaal zout in als het water kookt.
- Doe een flink scheut olijfolie in een lage pan.
- Pel het teentje look en doe het heel in de olie. Niet laten aanbranden. Hou het vuur laag.
- Doe een stukje chilipeper erbij. Laat de smaken goed in de olie trekken.
- Doe de halfdroge tomaatjes met de gekruide olie erbij en laat goed opwarmen.
- Kook ondertussen de pasta.
- Giet de pasta af en die deze bij de tomaatjes.
- Goed mengen en op smaak brengen met vers gemalen peper en verse basilicum.