Polpo al forno

Polpo, oftewel octopus. En dan dus de tentakels. Heerlijk om goed aan te bakken in de oven met tomaatjes en aardappelen. Wij gebruiken hier een goede diepvriesversie. Je kunt ze ook bij de visboer halen, maar die zal ze niet altijd hebben (en bovendien zijn die dan ook diepgevroren geweest). Dus als je zorgt dat je een goede kwaliteit in je diepvries hebt liggen, dan kan je altijd aan de slag. Het is wat lastig om bij dit gerecht exacte hoeveelheden aan te geven. het is een warm bijgerecht, dus probeer zelf uit welke verhouding van aardappelen, polpo en tomaatjes je zelf het lekkerste vindt. 

Wat heb je nodig?

  • Octopus, schoongemaakt en in stukjes gesneden;
  • kleine zoete tomaatjes (handvol);
  • paar aardappelen;
  • 2 teentjes knoflook;
  • fijngehakte peterselie;

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes;
  3. Halveer de tomaatjes;
  4. Pel en halveer de knoflook;
  5. Doe dit allemaal in een vuurvast schaaltje en doe de octopus erbij;
  6. Giet er ruim olijfolie over;
  7. Laat 20-30 minuutjes in de hete oven roosteren;
  8. Serveer met fijngehakte peterselie.

Voor de liefhebbers: strooi er wat bottarga over (gedroogde viseitjes)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.