Polpo e patate – Octopus met aardappel

Een echte klassieker! Polpo, oftewel octopus. En dan dus de tentakels. Heerlijk om goed aan te bakken in de oven met tomaatjes en aardappelen. Wij gebruiken hier een goede diepvriesversie. Je kunt ze ook bij de visboer halen, maar die zal ze niet altijd hebben (en bovendien zijn die dan ook diepgevroren geweest). Dus als je zorgt dat je een goede kwaliteit in je diepvries hebt liggen, dan kan je altijd aan de slag.

Polpo e patate – Octopus met aardappel

Gang: antipasti, Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappel, octopus, polpo

Ingrediënten

  • 400 gr octopus
  • 500 gr (kriel)aardappeltjes in de schil
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse kruiden citroenmelisse, peterselie, rozemarijn, tijm
  • 1 citroen
  • 1 stukje chili peper
  • peper, zout, olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snij de aardappeltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Doe er olijfolie, peper en zout over. Doe het teentje knoflook en de stukjes chilipeper erbij. Doe er wat tijm en rozemarijn bij.
  • Snij de tomaatjes doormidden en doe ze er ook erbij.
  • Zet nu eerst de schaal met aardappels in de oven. Die hebben een langere baktijd dan de octopus. Als je die er meteen bij zou doen, dan worden ze taai. Laat ze wat kleuren. Ze mogen vooral nog niet gaar zijn, beetje beetgaar dus.
  • Snij de ontdooide octopus in stukken. Doe ze erbij als de aardappels dus beetgaar zijn. Zet de oven ondertussen op de gril stand.
  • Hak de peterselie fijn en meng ze met wat olie, citroensap en citroenrasp. Giet het over de octopus.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.