Zomerse pasta

Verse doperwtjes en tuinboontjes vind ik zo ongeveer het lekkerste dat er is. En op het moment dat je ze vers kunt kopen op de markt vind ik dat ook altijd een soort teken dat de zomer eraan komt. OK, het is wel een flink klusje om de doperwten en de tuinbonen te doppen. Zeker als je de tuinboontjes dubbel pelt. Maar geloof me, als je dat eenmaal een keer gedaan hebt, dan weet je niet beter. Gewoon muziekje op, pan op schoot en pellen maar. Soort zen therapie dus. Samen met wat zoete tomaatjes heb je niets nodig. Geweldig simpel en lekker.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

  • 1 kilo verse doperwten (in de schil dus nog)
  • 1 kilo verse tuinbonen (ook nog in de schil)
  • 250 gr zoete kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • pasta (wij hebben hier farfalle gebruikt), reken ongeveer 100 gr pp
  • peper, zout
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas

Hoe begin je eraan?

Dop de doperwten en blancheer ze heel kort. Ze moeten nog knapperig zijn.

Dop de tuinbonen en blancheer ze ook heel kort. Laat ze afkoelen en haal dan het taaie velletje eraf. Je kunt dit doen door een randje er vanaf te knijpen en dan kun je hem er zo uit knijpen.

Pel de knoflook en halveer. Halveer ook de tomaatjes.

Je kunt nu alvast de pasta koken. De rest duurt niet lang meer.

Doe een flinke scheut olie in een hapjespan of wokpan en doe hierin de knoflook. Laat even warm worden en haal hem er weer uit. Doe de tomaatjes erin en laat even goed heet worden. Kruid goed met peper en zout. Doe de doperwten en tuinbonen erbij en laat goed meewarmen.

Als de pasta gaar is doe je deze er ook bij. Doe er nog een scheutje goede olijfolie over en schud alles goed door elkaar. Doe de basilicum erover en serveer indien gewenst met vers geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.