Crespelle met courgette, asperges en ricotta

Crêpes of pannenkoeken is niet bepaald iets Italiaans. Of toch wel? Als het gaat om de hartige versie, dus de dunne flensjes met een vulling van groente en soms ook ham, dan is dat wel degelijk een klassiek Italiaans gerecht. Meestal zijn ze dus gevuld met courgette en groen asperges en daaroverheen een bechamelsaus. Ik heb het dit keer anders gedaan. ik heb de vulling gemaakt van groente en daar ricotta door gedaan. Dan zou ik er vooral geen bechamelsaus meer overheen doen, dat zou net iets teveel van het goede zijn. dus alleen even met wat parmezaan erover onder de gril. Een geweldig gerechtje vooraf, als lunch of voor de liefhebbers van de vegetarische keuken.

Wat heb je nodig?

Ik ben nu even uitgegaan van een voorgerecht voor 4 personen of een vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen.

  • 1 bos asperges van ca 500 gr.
  • 2 kleine courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 bakje ricotta (van 250 gr)
  • beslag voor pannenkoeken (bloem, ei, melk)
  • peper, zout, olijfolie
  • parmezaanse kaas.
  • verse basilicum

Hoe begin je eraan?

Maak het beslag voor de flensjes zoals je gewends bent. Maak een dun beslag van 1-2 eieren, bloem en melk. Doe er een scheutje olijfolie en wat zout door. Bak de flensjes in een kleine pan. Ik heb zelf een klein pannetje gebruikt met een doorsnede van ongeveer 20 cm. Houd de flensjes warm op een bord boven een pan heet water met een deksel erop, zodat ze ook niet uitdrogen.

Snij het uitje heel fijn. Doe hetzelfde met de courgetten en de asperges. Ik heb de asperges eerst overlangs doormidden gesneden en daarna in kleine stukjes gesneden.

Doe olijfolie in de pan en bak eerst het uitje glazig en zacht. Doe dan pas de asperges en de courgette erbij. Laat even in 10 minuutjes zacht worden. Kruid goed met peper en zout. Roer ondertussen de ricotta los met wat peper en parmezaanse kaas.

Als de groenten zacht zijn doe je ze in een kom en roer de ricotta erdoor. Goed mengen en eventueel nog op smaak brengen.

Doe een schep van de vulling op een kwart van de flensjes. Vouw ze dubbel en daarna nog een keer, zodat je driehoekjes krijgt.

Doe ze in een ovenschaal en bestrooi ze met parmezaanse kaas. Zet ze nog heel even onder gril om de kaas te laten smelten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.