Een heerlijk stukje vis, dat verder niet veel nodig heeft als je het op deze wijze maakt. Ook lekker op de BBQ in aluminium folie schaaltjes of in de oven “al cartoccio” . De olijven en kappertjes geven super veel smaak aan het sausje. Een puur gerechtje dus. We hoeven het niet meer te zeggen, maar gebruik hiervoor echt alleen hele zoete tomaatjes. Het verschil proef je meteen.
Wat heb je nodig?
- Zeebaars filet (mogen dunne filets zijn)
- zoete kleine tomaatjes
- paar olijven
- eetlepel kappertjes
- citroen
- scheutje witte wijn
- Peterselie
- teentje knoflook
- courgette
Hoe begin je er aan?
- Schaaf de courgette in dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline.
- Rooster ze in de oven tot ze bruin worden en een beetje krispie zijn.
- Als er nog graatjes in de vis zitten, haal die we dan met een pincet uit.
- Halveer de tomaatjes en teentje knoflook.
- Snij de olijven in stukjes.
- Verwarm olijfolie in een pan en laat de knoflook warm worden.
- Doe de tomaatjes, olijven en kappertjes erbij en laat even bakken.
- Blus met een scheutje witte wijn en citroensap.
- Breng goed op smaak met wat peper en zout of bouillon.
- Laat de zeebaarsfilets in het sausje gaar stoven.
- Rasp er nog wat citroenschil over en serveer met een beetje fijn gehakte peterselie.
- Doe de geroosterde courgette er vlak voor het serveren op.