Geroosterde bietjes met rode ui en balsamico

Bietjes is nooit echt m’n favoriete groente geweest, maar ik moet zeggen dat ik hier toch wel op terug moet komen. Warme gekookte bieten zijn nog steeds niet m’n favoriet, maar als je ze roostert, door een risotto doet, koud in een salade met geitenkaas verwerkt (Carpaccio van rode biet met geitenkaas ), dan is het al een heel ander verhaal! Probeer ze eens op deze manier: geroosterd in de oven. De zoete rode ui en balsamico passen er echt perfect bij. 

Wat heb je nodig?

  • Neem als bijgerecht ongeveer 2 bietjes pp.
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie, peper, zout
  • verse rozemarijn
  • balsamico azijn

Hoe begin je er aan?

  1. Als je ze met schil wilt klaarmaken, was en schrob ze goed. Anders gewoon schillen.
  2. Snij ze in plakjes. Pel de ui en snij ze in partjes. Knoflook kun je in de schil laten.
  3. Doe een flinke scheut olie in een braadslede of bakplaat en leg de groente erop. Doe peper, zout, rozemarijn en een flinke scheut balsamico erover.
  4. Zet in voorverwarmde oven en laat half uurtje roosteren. Check af en toe of ze al gaar zijn.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.