Wilde zeebaars in zoutkorst

Dit is dus een geweldige manier om vis klaar te maken. Heel erg simpel en je hebt gegarandeerd sappige vis. Het zout wordt hard en vormt een mooie korst om de vis, waardoor hij goed gaart en toch alle sappen behoudt. Alleen het “ontkorsten” moet je wel even zorgvuldig doen. Zout blijft namelijk zout. Dus elke korrel die je er niet afhaalt en die op je vis komt, maakt je vis weer zouter ­čśë . Gebruik ook lekker veel verse kruiden voor het opvullen van de vis. hoe meer hoe beter. Wij doen er ook een flinke laag overheen voordat we het zout erover doen, dan gaat het verwijderen van het zout later ook weer makkelijker. En over de vis kan ik maar een ding zeggen. Wilde vis is 100x lekkerder dan kweekvis, maar dat merk je ook aan je portemonnaie ­čśë . Wij hebben dit keer gekozen voor de wilde zeebaars en hij was TOP!!

Wat heb je nodig?

  • (wilde) zeebaars. De grootte is lastig te zeggen. vraag dat even aan je visboer. Vraag ook of hij de vis voor je schoonmaakt en ontschubt. Dat scheelt zelf een hoop werk.
  • 2 kilo grof zeezout
  • 2 eiwitten
  • veel verse kruiden: dille, tijm, rozemarijn, salie, oregano, venkel
  • citroen
  • verse peper

Hoe begin je eraan?

Verwarm de oven voor op 200┬░ C. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier.

Was de kruiden en de citroen. Vul de vis met de helft van de kruiden. Rasp er ook wat citroenschil en vers gemalen peper over.

Klop de eiwitten schuimig. Ze moeten wit zijn, maar net niet stijf. Meng ze door het zout. Leg een laagje zout op de bakplaat. Leg de vis erop. Bedek nu de vis met de rest van de kruiden.

Bedenk nu de vis met het zout. liefst helemaal, maar de kop en de staart mag je ook onbedekt laten.

Zet de vis 25-30 minuten in de oven.

Breek de korst open met een scherp mes en haal voorzichtig de korst eraf. Veeg het zout weg. Als het zout zoveel mogelijk weg is, haal dan het vel eraf en leg de stukken vis op een bord.

Serveer met een scheutje goede olijfolie en wat verse peper.

Heerlijk met wat gebakken courgette, venkel en aardappeltjes in de schil.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.