Tagliatelle met asperges

Asperges zijn ideaal om in een pastagerecht te verwerken. Zeker als je een pasta gebruikt waarin eieren zijn verwerkt. Pasta all`uovo. Die is wat geler, heeft ook meer smaak, maar is ook iets zwaarder. Maar omdat we er verder geen saus over doen, ideaal dus. We hebben een soort carbonara gemaakt en later de asperges erdoor gemengd. Lekker met rauwe of gekookte ham erover.

Wat heb je nodig? (ca 4 personen)

  • 750 gr asperges
  • 100 gr rauwe ham (Parma of San Daniele) of gekookte ham
  • 2 eieren
  • parmezaanse kaas
  • peterselie
  • klontje boter
  • olijfolie, peper, zout

Hoe begin je er aan?

  1. Schil de asperges en blancheer ze kort (max 5 min.)
  2. Snij ze in stukken.
  3. Kook de pasta en verwarm intussen in de oven de borden voor.
  4. Roer de eieren in een kom los.
  5. Snij de ham in reepjes.
  6. Doe in een grote pan een klontje boter met een scheut olijfolie.
  7. Voeg wat fijngehakte peterselie toe en vers gemalen peper.
  8. Voeg de asperges toe.
  9. Doe de pasta erbij.
  10. Nu snel werken: haal de pan van het vuur en roer nu snel de eieren erdoor.
  11. Serveer met de reepjes ham en eventueel wat parmezaanse kaas en nog wat extra peterselie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.