Schrik niet van de kleur…. het is maar zwart. Maar echt het proberen waard! Als je zelf eens pasta maakt, meng er dan eens wat verse inktvis inkt doorheen. Het geeft een subtiele zilte smaak aan je pasta en is echt wel heel erg lekker. Je kunt het ook door de risotto mengen. In Italië ligt deze inkt gewoon in de supermarkt, bij de vis, maar dat zal in Nederland en België wel even zoeken worden. Wellicht bij een Italiaanse delicatessenzaak of anders kun je het eens navragen bij de visboer.
Wat heb je nodig?
- 500 gram semolina
- 4-5 eieren
- Potje of zakje inktvis inkt
- 500 gr kabeljauwfilet of andere vis en/of zeevruchten
- 250 gr gekleurde zoete tomaatjes
- visbouillon
- fijngehakte peterselie
- scheutje witte wijn
- teentje knoflook
- bloem
- olijfolie, peper, zout
Hoe begin je er aan?
- Meng de semolina met de eieren. Doe er tijdens het mengen de zwarte inkt door. Kneed tot een homogene zwarte bal en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Maak er met een pasta machine eerste egale lappen en dan spaghetti van. Wat je teveel hebt kun je prima invriezen (niet eerst voorkoken).
- Maak de vis schoon en snij in grove stukken.
- Doe de vis in een zakje met wat bloem, peper en zout en hussel even goed door elkaar.
- Bak de stukjes vis een een hele hete pan bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Begin nu met de saus: doe olijfolie in de pan en doe de knoflook erbij.
- Doe de tomaatjes erbij en laat even goed doorbakken.
- Doe de helft van de peterselie erbij.
- Blus met een scheutje witte wijn en doe er wat visbouillon bij.
- Breng op smaak.
- Kook intussen de pasta in 4-5 minuutjes al dente.
- Giet af en doe de pasta bij de saus.
- Goed mengen en doe er de helft van de vis doorheen.
- Serveer in diepe borden en verdeel de rest van de vis erover. Garneer met de rest van de peterselie.