Sorbetto alla fragola, balsamico e pepe rosso – sorbetijs van aardbeien met een vleugje balsamico azijn en rode peper besjes

Als ik ijs eet, dan wil ik ook echt iets verfrissends. Dan kom je toch als snel uit op een sorbetto of granita. Heerlijk vind ik dat. En ons verblijf in Italië heeft wel uitgewezen dat je veel meer kunt doen dan alleen een citroen of bosvruchten sorbet. In Italië heb ik de meest heerlijke smaken als kaki, limoen/kiwi, limoncello, pure chocolade met sinaasappelschil, mandarijn en zelfs gember mogen proeven. Geweldig gewoon. En zeker als je een ijsmachine hebt, dan is het echt in 10 minuutjes gemaakt. Maar ook zonder ijsmachine is het goed te doen. serveer het dan als een soort granita in glaasjes met wat stukjes aardbei en nog een scheutje balsamico glaze.

Sorbetto alla fragola, balsamico e pepe rosso

Voorbereidingstijd5 uur
Bereidingstijd15 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardbeien, balsamico, roze peper
Porties: 4

Equipment

  • eventueel een ijsmachine
  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 600 gr rijpe aardbeien
  • 100 ml water
  • 150 gr suiker
  • 1 bio citroen
  • 2 -3 eetlepels balsamico azijn goede kwaliteit
  • 1/2 theelepel rode peper besjes

Instructies

  • Maak een suikersiroop door het water en de suiker in een steelpannetje op te warmen. Het is gereed zodra de suiker helemaal is opgelost.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Maal de rode peperbesjes heel fijn in de vijzel.
  • Pureer de aardbeien samen met de rode peper besjes met een staafmixer of blender.
  • Doe de suikersiroop, het sap van een citroen, wat geraspte citroenschil en de balsamico azijn erdoor. Roer goed door.
  • Heb je een ijsmachine, dan hoef je het mengsel alleen maar heel goed af te laten koelen in de koelkast. Daarna kun je aan de slag om het te draaien.
    Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel dan in een bak en zet in de diepvries.
    Roer elk half uur goed door met een vork, zodat er geen grote ijskristallen worden gevormd.
  • Lekker met een beetje ingekookte balsamico azijn of balsamico glazuur. Of doe een bolletje in een lekker glas prosecco!

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.