Saltimbocca

Een echte Italiaanse, klassieke secondo. We hadden hem nog niet op de site staan, maar die mag zeker niet ontbreken. Een enorm eenvoudig gerecht, maar met veel smaak!! En dat geeft de naam ook perfect weer: “spring in de mond” (saltare in bocca). Het is een heel dun lapje kalfsvlees, met daarop een lapje rauwe ham en natuurlijk het blaadje salie. Dat mag dus echt niet ontbreken! Verder kort gebakken en gegaard in een sausje van boter en witte wijn. Gewoon geweldig simpel maar geweldig lekker.

Wat heb je nodig?

  • 1 of 2 dunnen lapjes kalfsvlees per persoon (hangt af van de grootte)
  • per lapje kalfsvlees 1 of een half plakje rauwe ham (bv parma)
  • blaadjes verse salie
  • peper
  • bloem
  • boter
  • witte wijn

Hoe begin je eraan?

Doe de bloem in een diep bord en haal de onderkant van het lapje vlees door de bloem. Maar één kant dus. Draai het lapje om en leg op elke lapje een plakje ham en een blaadje salie. Maak vast met en prikker. Bestrooi met wat vers gemalen peper. Gebruik vooral geen zout! Door het uitbakken van de ham wordt het anders veel te zout.

Verhit de boter met wat olie in een pan. Laat hier wat blaadjes salie in meebakken. Bak eerst de kant met de ham heel kort en draai ze daarna om. Als de onderkant ook bruin is voeg je een scheutje witte wijn toe en eventueel nog wat boter. Breng op smaak met nog wat extra zwarte peper.

That`s it!