Caffè shakerato (ijskoffie)

Jaaa, laat de zomer maar komen! Toch zin in een koffie, maar is het te warm buiten? Dan is deze ijskoffie dus echt iets voor jou! Er zit verder niets anders in dan….sterke espresso, heuuuul veel ijsblokjes, en een schepje rietsuiker. Uiteraard kan je de koffie nog pimpen door eerst een bolletje roomijs of mokka ijs in je glas te doen en dan je ijskoffie er over te gieten. Dan heb je meteen een soort dessert…. What else? 😉  

Wat heb je nodig?

  • per persoon een kopje sterke espresso
  • per persoon ongeveer 4 ijsblokjes
  • 2 kleine schepjes rietsuiker per persoon

Hoe begin je er aan?

  1. Zet de espresso. Deze moet goed sterk zijn.
  2. Persoonlijk vind ik koude koffie zonder suiker dus echt niet lekker, dus ik doe er een schepje rietsuiker in. Kwestie van smaak. Doe dit wel als de koffie nog heet is, want suiker lost niet echt goed op in koude koffie. Door de kou neemt de zoete smaak af, dus je mag er best meer suiker in doen dan je normaal gesproken zou doen. Ik doe het dubbele. 
  3. Doe de ijsblokjes in de blender en doe de koffie met suiker erbij.
  4. Nu lekker mixen, totdat de boel schuimig is.
  5. Direct serveren en drinken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.