Salade met gegrilde groene asperges, doperwten, peterselie pesto en ricotta

Dit kan ik echt wel elke dag eten. Verse groene asperges, die je even kort op de gril legt en vervolgens serveert met courgettereepjes, doperwten, verse ricotta en een peterselie pesto. Pure smaken! Tot slot een beetje citroenrasp erover, stuk grof vers brood erbij en een glas wijn. Meer moet dat echt niet zijn. Ik ga er dus vooral niet teveel over zeggen. Gewoon doen mensen!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • bundel groene asperges (500 gr)
  • 200 gr zelfgemaakte ricotta
  • 1 kleine courgette
  • handvol doperwten (mag uit de diepvries)
  • handvol verse platte peterselie
  • paar blaadjes munt en citroenmelisse
  • 1 eetlepel pijnboompitten of pistachenootjes
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • Vers gemalen peper, zout

Hoe begin je eraan?

  • Breek de onderkant van de asperges en blancheer ze even kort.
  • Gril ze op de gril of BBQ zodat ze mooie bruine strepen hebben.
  • Snij de buitenste rand van de courgette in dunne repen en gril deze ook.
  • Giet even wat kokend water over de doperwten zodat deze niet meer ijskoud zijn.
  • Maak de pesto door de peterselie te malen in een vijzel en de pijnboompitten, verse kruiden, peper en zeezout erbij te doen. Malen gaat het makkelijkste met grof zeezout, want dat schuurt lekker. Het mag nog wat grof zijn, dus vandaar dat ik het met de hand maal. Voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Proef en breng eventueel nog op smaak.
  • Doe de ricotta op een schaal en rangschik de asperges en de courgette repen erbij. Doe vervolgens de doperwten erover.
  • Sprenkel de pesto erover en rasp er nog wat schil van de citroen over.
  • Opmerking: Ik heb expres geen knoflook gebruikt om de zachte smaak van de ricotta niet te overheersen. Heb je wel graag knoflook door je pesto, dan kan dat natuurlijk šŸ˜‰
  • Heerlijk met een stuk geroosterd desembrood.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

2 gedachten over “Salade met gegrilde groene asperges, doperwten, peterselie pesto en ricotta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.