Peren in vino moscato

Dit wil je echt eens proberen! Handperen, gestoofd in een goede (zoete) muskaatwijn. Oftewel vino Moscato. Daarbij wat steranijs en een citroenschil en je hebt een perfect zomers stoofperen gerecht. Werkelijk zalig en doordat zowel de peren als de wijn al zoet van zichzelf zijn, is suiker toevoegen volstrekt niet nodig. De alcohol verdampt, maar de typische muskaatsmaak blijft. Ik ben trouwens niet zelf op dit idee gekomen, maar de leuke website van Anouk, Anoukskookboek , heeft mij geïnspireerd. Ik had nog een goede fles vino Moscato wijn staan en ik wilde daar iets origineels mee doen….voilà!! Wil je het originele recept van Anouk bekijken, klik dan hier.

Wat heb je nodig?

  • 1 fles vino moscato (licht mousserende zoetige witte wijn)
  • 4 handperen (conference)
  • 3 steranijs
  • 1 biologische citroen

Hoe begin je er aan?

Schil de peren en laat het steeltje eraan.

Doe de wijn in een diep steelpannetje en zet de peren er in. rangschik ze een beetje, zodat ze zo veel mogelijk onder de wijn staan.

Schil de citroen met een dunschiller en schil daarbij zo min mogelijk van het wit mee. Dit is bitter en we willen alleen het gele gedeelte van de schil.

Doe de schil en de steranijs bij de peren en de wijn.

Laat ongeveer 2 uur koken op een heel zacht vuurtje. Ik heb vrij harde peren gebruikt, maar als je rijpere peren hebt gebruikt, dan kan de kooktijd korter zijn. Even tussentijds checken dus. Als er teveel wijn verdampt, doe er dan een scheutje water bij.

Buon Appetito!

Tip: Heerlijk als bijgerecht, maar maak er eens sorbetijs van. Je weet niet wat je proeft! Kijk hier voor het recept.

2 antwoorden op “Peren in vino moscato”

  1. Dank je Anouk! Het was ook echt toevallig. Ik had al een jaar en fles goede moscato staan en ik drink niet graag zoete wijn. Dus ik wilde er iets lekkers mee gaan maken. Toen ik jouw peertjes zag wist ik het dus meteen. Het was even spannend omdat ik niet wist of het lekker zou zijn maar ze zijn echt heerlijk!!
    Groetjes en nog een fijne zondag,
    Pauline & Pasqualino

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.