Sorbetijs van peren in vino moscato

Als je dan toch de peren in vino moscato hebt gemaakt, probeer dan eens dit gerecht. Een heerlijk friszoete sorbetijs waarin je alle smaken heel duidelijk proeft: de peren, de muskaatwijn, de citroen en de steranijs. Als je eenmaal zelf sorbetijs hebt gemaakt, dan wil je niet anders meer. Ik moet wel toegeven dat het natuurlijk een stuk gemakkelijk gaat met een ijsmachine. Zorg dus dat je het koelelement altijd in de vriezer het staan, zodat je altijd ijs kunt maken als je daar zin in hebt. Je kunt dit ijs dus ook prima maken met kerst met de traditionele rode stoofpeertjes. Ook geweldig!

Wat heb je nodig? (4 porties van 2 bolletjes)

Hoe begin je eraan?

Maak de peertjes in vino moscato en laat ze iets afkoelen. Haal de steeltjes eraf en verwijder de klokhuizen. Als je van begin af aan van plan bent om dit ijs te maken, dan kan je de steeltjes ook meteen verwijderen voordat je ze gaat koken.

Verwijder en steranijs en de citroenschil. Die hebben hun werk gedaan. Pureer de peertjes met de vino moscato in een keukenmachine. Water of suikersiroop toevoegen is niet nodig.

Zet het mengsel een nachtje of een paar uur in de koelkast, zodat het goed koud is voordat je het ijs gaat draaien.

Doe het mengsel in een ijsmachine en draai het ijs in een kwartiertje klaar. Je kunt het daarna nog een half uurtje in de diepvries zetten.

Heb je geen ijsmachine? Doe dan het mengsel in een lage bak en zet het in de diepvries. Haal het elk half uur uit de diepvries en roer goed door met een vork zodat alle ijskristallen kapot gaan. Hoe fijner de structuur hoe beter. Doe dit zo`n drie uur lang.

Dit ijs is niet alleen lekker als nagerecht of als tussendoortje, maar ook als tussengerecht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.