Spaghetti aglio e olio met verse kruiden

Er gaat toch gewoon niets boven een lekkere pure pasta met een goede olijfolie en verse kruiden. En het mooie is dat dit een prima basisrecept is waar je zelf nog groente, vlees of schaaldieren aan toe kunt voegen. Maar eerlijk? Ik vind hem zo het lekkerste! Geen tralala, maar pure ingrediênten. Ik kan er ook weinig meer over vertellen dan dit, dus gewoon aan de slag dan maar?

Wat heb je nodig?

  • goede olijfolie (ca 1 dl)
  • 1-2 teentje knoflook
  • stukje chilipeper
  • verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn
  • handje zoete tomaatjes

Hoe begin je eraan?

Zet het water voor de pasta op. Maak ondertussen dit sausje. Pel de knoflook en halveer hem, of snij hem fijn (wat je het liefste hebt). Snipper de kruiden en de chilipeper (naar smaak) heel fijn. Gebruik voor de kruiden echt alleen de blaadjes en niet de takjes. Halveer de tomaatjes.

Doe een flinke scheut olijfolie in een lage pan, zodat de bodem net bedekt is met olie. Doe de knoflook erin en laat warm worden maar niet aanbakken. Anders krijg je een scherpe onaangename geur. Doe dan de verse kruiden en de tomaatjes erbij. Goed warm laten worden en kruiden met peper en zout.

Kook de pasta al dente. deze mag echt nog wat stevig zijn. Giet af en doe bij de saus. Goed mengen en direct serveren. Buon appetito!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.