Italiaanse burger

Zelf hamburgers maken is makkelijk en veel lekkerder. je kan kiezen wat voor soort vlees je wilt en ook welk smaakje je eraan wilt geven. Wij maken nu Italiaanse hamburgers, op een donker speltbroodje, met rucola en gekarameliseerde uien. Uiteraard met een zelfgemaakt sausje op basis van mayonaise. Ook een leuk idee voor de BBQ! Wij maken ze van rundvlees, omdat je ze dan een medium kunt bakken. Gebruik wel altijd een goede kwaliteit rundvlees.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer een kilo gehakt)

  • 1 kg gehakt van een goede kwaliteit rundvlees.
  • 1 klein rood uitje
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes peterselie
  • 1 snee witbrood
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • scheutje worcestersaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Vers gemalen peper, zout

Hoe begin je er aan?

  1. Maal de knoflook, het uitje en het brood fijn in de keukenmachine.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met het gehakt.
  3. Maak met natte handen ballen en druk die plat tot hamburgers.
  4. Bak ze in wat olie bruin. Wij houden ze medium.

Voor de uien:

  • Snij 2 rode uien in ringen.
  • Bak ze op een heel laag vuurtje. Ze worden dan glazig en zacht.
  • Je kunt er nu een klein scheutje balsamico azijn doordoen en laat nog even zacht sudderen tot de azijn ingekookt is.

Voor het sausje:

  • maak de mayonaise volgens dit recept.
  • voeg een klein beetje tomatenpuree toe.
  • doe wat chili vlokjes of verse chilipeper toe.

En nu stapelen:

  • Rooster een stukje donker speltbrood.
  • Meng in een kom wat rucola met wat olijfolie. Doe wat rucola op het broodje.
  • Leg hier wat dunne schijfjes tomaat op.
  • Leg de hamburger erop.
  • Nu een kloddertje saus.
  • Doe een hoopje rode uien op de hamburger.
  • Sluit af met nog een stukje brood.

Dit is dus onmogelijk om “normaal” op te eten….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.