Superlazy taartje, ideaal voor als je veel rijp fruit hebt. We hebben al een eerdere versie gemaakt met perzik, noten en amaretto en eentje met rabarber . Het recept is eigenlijk elke keer hetzelfde, alleen de vulling is anders. Zelf vind ik ideaal om een kant en klare rol deeg in huis te hebben, zodat je dit taartje dus ook echt op elk moment op rafel kunt toveren.
Wat heb je nodig?
- Ronde lap kant en klaar deeg. Het is geen bladerdeeg, maar meer een soort zandtaart of vlaaideeg.
- Verse rijpe pruimen, ontpit en in partjes gesneden.
- Amandelmeel
- 4-6 amarettikoekjes
Hoe begin je er aan?
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Neem een bakplaat en rol daar de lap deeg op uit. Er zit vaak al bakpapier onder en dat kan je gewoon laten zitten.;
- Snij de pruimen in stukjes;
- Verkruimel de koekjes en strooi deze met de amandelmeel over het deeg;
- Leg de pruimen er bovenop maar laat de uiteinden vrij, die klap je naar binnen als een soort rand;
- Bestrijk de rand eventueelmet een losgeklopt ei maar dat hoeft niet;
- Bak de taart in de oven tot de randen bruin kleuren.