En bij een zelfgemaakt soepje horen natuurlijk zelfgemaakte croutons. Je kan ze maken van elk soort brood. Bruin, wit, vers of oud, maakt niet uit. De ingrediënten heb je altijd wel in huis, dus je kunt elk moment een vers voorraadje aanmaken. Zelf vind ik ze het lekkerste van bruin brood en dan lekker grof gesneden. Lekker met de tomatensoep, spinaziesoep, broccolisoep, wortelsoep en pompoensoep.
Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 porties)
- 2-3 grote, dikke boterhammen (liefst zelf gesneden, maar van een gesneden brood kan ook). Ik heb hier de korsten/kapjes van het brood gebruikt. Handige manier om daar vanaf te komen.
- grof zeezout
- de naaldjes van 2 takjes rozemarijn
- 4 blaadjes basilicum
- olijfolie
- vers gemalen peper
Hoe begin je er aan?
- Snij de boterhammen in grove blokjes.
- Haal de naaldjes van de rozemarijn af en snij deze samen met de basilicum heel fijn.
- Doe de kruiden in een kommetje en voeg de peper en grof zeezout toe.
- Doe de stukjes brood erbij en meng goed.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat goed heet worden.
- Bak de croutons met het kruidenmengsel tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier.
That`s it.