Courgettes….we gaan er nog even mee door zolang ze er volop zijn. Dit receptje is eigenlijk een soort cannelloni, maar dan zonder pasta. Dus wil je een keertje het gevoel hebben dat je Italiaans eet, maar dan zonder de pasta? Voilà… Ook lekker als bijgerecht of als lunchgerecht. Heb je nog een restje pastasaus over? Prima om er ook in te verwerken. Deze vulling is gemaakt met ricotta en basilicum, maar vervang de basilicum ook eens door gekookte fijngehakte spinazie. Ook heerlijk.
Wat heb je nodig? (lunchgerecht 2 personen)
- tomatensaus, restje saus of anders 1 emmertje met kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- paprikapoeder
- gedroogde oregano
- 1 grote courgette
- 1 potje basilicum
- 1 bakje ricotta
- geraspte parmezaanse kaas
- peper, zout, olijfolie
Hoe begin je er aan?
- Maak het tomatensausje: snij de tomaatjes doormidden en pel en halveer de knoflook.
- Verhit olie in een pan en verwarm de knoflook.
- Doe de tomaatjes erbij en de gedroogde kruiden en een mespunt paprikapoeder.
- Laat even sudderen zodat alle tomaatjes zacht zijn. Brengt goed op smaak met peper en zout.
- Zet de gril aan.
- Snij met de kaasschaaf of mandoline dunne repen van de courgette (in de lengte!!).
- Gril de courgette repen.
- Laat ze afkoelen op een bord. Ze zijn vrij dun dus leg er voor het oprollen twee op elkaar.
- Doe de ricotta in een schaal en roer los met wat peper en zout. Voeg wat geraspte parmezaanse kaas toe.
- Hak wat blaadjes basilicum en roer deze ook door het ricotta mengsel.
- Leg op de repen een hoopje ricotta en rol ze op.
- Doe in een ovenschaaltje een laagje saus en zet de rolletjes er op.
- vul aan met de saus en rasp er nog wat kaas over.
- Zet even in de oven om goed warm en licht bruin te laten worden.