Cantuccini 2.0 met kastanjemeel, amandelmeel, chocolade en sinaasappel

Als je de vorige versie van cantuccini hebt gemaakt van onze website … en je vond ze lekker, dan kan ik alleen maar zeggen: maak deze!! Echt next level. Een super bros koekje en dat komt omdat er naast gewone bloem ook kastanjebloem en amandelmeel door gaat. En mocht je het nog niet ontdekt hebben: gekonfijte sinaasappelschil en pure chocolade gaan zooooo goed samen!! En alweer supersnel klaar. Ik ben zelf niet zo`n nauwkeurige bakker en dit koekje is dan echt ideaal. Als je nu begint, heb je over ruim een half uurtje een heerlijke cappuccino met vers gebakken cantuccini!!

Wat heb je nodig? (voor ca 12 cantuccini)

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr kastanjebloem
  • 50 gr patentbloem
  • 60 gr fijne suiker
  • 1 klein ei
  • 30 gr fijngehakte pure chocolade
  • 30 gr gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel marsala of amaretto
  • 50 gr noten (amandelen en pistachnoten)
  • 20 gr boter op kamertemperatuur

Hoe begin je eraan?

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Meng de suiker en het ei. Doe de 3 soorten bloem, de marsala en de boter erbij. Roer alvast tot een redelijk homogene massa.

Hak de chocolade en de gekonfijte sinaasappelschil fijn en meng deze samen met de noten door het deeg.

Kneed tot een homogeen deeg en verdeel in twee stukken. Maak van elk stuk een dikke rol en druk deze wat plat.

Bak de rollen ca 25 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen. Nu komt eigenlijk het lastigste: het snijden. Zorg voor een scherp kartelmes en houd de rol stevig vast tijdens het snijden. Snij uit elke rol schuin de cantuccini. Maak ze niet te smal, want dan breken ze snel.

Leg elk koekje plat op de bakplaat. Bak ze nu nog eens 10 minuten.

Geweldig in de ochtend met een goede cappuccino of caffè. Of, zoals men in Toscane doet, na het eten dopen in een goede vin santo of dessert wijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.