Scheermesjes van de BBQ met een frisse dressing

Cannolicchi alla griglia

Scheermesjes: ik kan me nog herinneren dat ik ze als kind altijd verzamelde op het strand. Alles wat ik vond aan schelpen ging trouwens mee naar huis. Nostalgie dus. Maar nu zie je de scheermesjes eigenlijk steeds vaker op het menu staan. Bij de antipasti, of door de pasta. Wij hebben ze hier even op de BBQ gelegd. Daarna gemarineerd met een sausje van witte wijn, ui, citroen en pikante peper. Is het BBQ seizoen voorbij? dan kun je ze ook op de grillplaat leggen of in een ovenschaal in de hete oven. Wat je er ook mee doet, laat ze vooral niet te lang garen, want dan wordt het elastiek. Hebben jullie ze al eens gemaakt?

Scheermesjes van de BBQ met een frisse dressing

Cannolicchi alla griglia.
Vraag bij de gespecialiseerde visboer naar scheermesjes voor het aantal personen.
Gang: antipasti
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kruiden, scheermesjes, zeevruchten

Equipment

  • BBQ of grilplaat

Ingrediënten

  • verse scheermesjes
  • olijfolie
  • scheutje witte wijn
  • 1 halve rode ui
  • 1 bio citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 cm chilipeper
  • peper, zout

Instructies

  • Spoel de scheermesjes ruime tijd onder stromend water om het zand eruit te krijgen. Laat ze dan even staan in het water en spoel ze later nog eens goed.
  • Snipper een rood uitje. Snij ook de knoflook en de chilipeper heel fijn.
  • Hak de peterselie heel fijn. Snij ook wat steeltjes mee. Die geven heel veel smaak.
  • Doe de ui, knoflook en peterselie in een kom en doe er een scheutje witte wijn, olijfolie en citroensap door. Laat even staan. Hierdoor gaart de ui en is deze minder scherp van smaak.
  • Rasp er nog wat citroenschil over en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de scheermesjes op de gril of BBQ. Ze gaan dan open. Ze hebben niet lang nodig om te garen. Is het BBQ seizoen voorbij? Leg ze dan op de grillplaat of in een ovenschaal in de hete oven.
  • Leg ze op een schaal en doe de dressing erover. Serveer met nog wat extra peterselie en citroen.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.