Een heerlijk lunchgerecht, maar uiteraard ook super als aperitief hapje of antipasto. We gebruiken min of meer dezelfde ingrediënten als bij een traditionele bruschetta, maar ze worden iets anders verwerkt. Warm namelijk en de tomaatjes worden afgeblust en gekarameliseerd met balsamico azijn. En zie je die groene sprietjes? Dat is eigen oogst rucola ;). Ok, het is niet veel, maar de smaak is super. Scherp en pittig, bijna pikant… Open maar vast een flesje wijn, want dit is in 5 minuutjes klaar.
Wat heb je nodig?
- sneetjes grof brood
- zoete kleine tomaatjes
- verse oregano
- mozzarella
- olijfolie
- balsamico azijn
- rucola
Hoe begin je er aan?
- Beleg de broodjes met plakjes mozzarella en leg ze onder de gril.
- Halveer de tomaatjes.
- Verhit olijfolie in een pan en doe de verse oregano erbij.
- Doe de tomaatjes erbij en laat even kort op hoog vuur bakken.
- Blussen met een scheutje balsamico azijn en laat even inkoken.
- Doe de tomaatjes over de broodjes. Druppel er nog wat van de ingekookte balsamico azijn over.
- Garneer met rucola.
Buon appetito!